Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
planningdoor-ons-gefoktfokbeleidfokbeleid-plaatjeOns fokbeleid

Sinds het jaar 2000 hebben we uitgebreid de tijd genomen voor het creëren van de juiste basis, kennis en een interessant (internationaal) netwerk.

Op de eerste plaats zijn onze Italiaanse viervoeters onze maatjes en onmisbare huisgenoten. Hun belang staat bij ons voorop, vandaar dat we hier een relatief kleine roedel houden. Zo kunnen we ze optimaal verzorgen, vertroetelen en o.a. mee op vakantie nemen.

Bij ons zal er niet op regelmatige basis gefokt worden. Slechts af en toe zullen wij hier een nestje verwelkomen uit weldoordachte en veelbelovende combinaties.Ambitie

Ons doel is om gezonde Cane Corso’s te fokken die in staat zijn dat te kunnen doen waar ze voor gefokt zijn. Dat betekent dat de honden die wij inzetten atletisch moeten zijn, sportief, gezond, stabiel in karakter en waarbij we de looks van een Cane Corso natuurlijk niet uit het oog verliezen.

Puppies worden geboren in onze woonkamer. De eerste weken brengen ze voornamelijk door bij hun moeder in de werpkist, en zodra ze beginnen met lopen, leren ze de ook de rest van het huis en de tuin kennen. De puppies worden goed gesocialiseerd met de andere honden uit onze roedel, andere mensen en kinderen. Tijdens het opgroeien zijn de kleine Italiaantjes goed gewend aan alle vreemde geluiden, geuren en de dagelijkse bezigheden in ons huis. 
 
Vanaf 8 weken zijn ze klaar om het nest te verlaten. Uiteraard zijn ze dan volledig ontwormd, geënt en gechipt. Bij het ophalen van uw hondje ontvangt u een schriftelijke verkoopsovereenkomst, een puppypakketje, een DVD met professionele foto's van de puppies, een speeltje of dekentje met nestgeur. Alle pups hebben een officiële FCI-stamboom en een officieel EU-paspoort.

Aanstaande baasjes

Van de baasjes zouden we het erg leuk vinden om af en toe te horen hoe het met de door ons gefokte honden gaat. Schroom niet om ons regelmatig te bestoken met updates, foto’s en verhalen. Daar genieten we van. Ook voor vragen met betrekking tot de ontwikkeling, voeding, gedrag, etc. kunt u bij ons terecht.