Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Divina BOB op de Martinidogshow 02.03.2013
Geschreven door Anita © Giskes   


Wat zijn we trots. Divina zo jong de Best of Breed. En dan ook nog onder een ras specialist als Massimo Inzoli.
Hier kan je alleen maar van dromen! cane-corso-divina-bob-martinidogshow-2013(Foto: ©Kynoweb)

De show
Het was een heerlijke show. Leuke mensen en een goede sfeer. Er waren maar liefst 23 Cane Corso's ingeschreven. Voor een show in NL, en dan zeker in Groningen is dat een hoge opkomst. Wij hadden Divina en Beretta ingeschreven. Ik kreeg hulp van Jantina & Renée op het moment dat ik met een van de twee meisjes in de ring stond.

Jeugdreuen
Er waren veel Jeugdreuen ingeschreven . Italian Guardian Don(ato) deed mee in de Jeugdklasse Reuen. Hij stond zo mooi in de ring met zijn baasje Renée. Het was een genot om naar te kijken. Hij is in topconditie! Hij heeft een keurig rapport gekregen. Hij kreeg een ZG en is helaas niet geplaatst. Hij had zware concurrentie, deze vriendelijke, grote, zwarte reu(s). 

Jeugdteven
Ondertussen haalde ik Divina op, en ging klaarstaan naast de ring. Er waren 7 teven in haar klasse ingeschreven. We gingen om beurten in en uit de ring,  omdat de ring anders wat aan de krappe kant zou zijn. Wij waren als derde aan de beurt. Hij bekeek ons meisje goed en ik hoorde al dat hij behoorlijk lovend  over haar was. Uit de selectie van 7, bleven er 4 over in de ring. Waaronder Divina en ik. Hij ging de teven nog eens goed bekijken en liet ons rennen. En daar was de verlossende uitslag, ons meisje was eerste! Haar eerste jeugdpunt! Er stonden mooie meisjes bij haar in de klasse, dus ik was heel blij verrast! 

Open klasse & BOB

Daarna was Beretta aan de beurt. Zij stond met twee andere teven in de ring. Zij werd 2e met een ZG, net als de nummer 1 teef, iets wat ik op dat moment nog niet wist. De keurmeester was sowieso heel zuinig met U'tjes. Ik verwachtte dat ik met Divina tegen andere teven moest lopen, maar toen ik werd teruggeroepen, stond ik alleen met de Beste Reu in de ring. Ik begreep er niks van. Iemand achter mij riep dat het om de beste jeugdhond zou gaan. Vreemd, dacht ik nog, dat doen we anders nooit in NL. Hij bekeek de mooie reu en Divina nog eens goed, en nog een keer, en nog een keer. Toen moesten we tegen elkaar lopen, en toen was het de KM die Divina aanwees als Beste van het ras. Ik kreeg een grote beker van de Cane Corso Stichting in mijn handen, en pas op dat moment besefte ik dat ze de BOB was. Wat een gevoel! De KM nam ook nog de tijd om zijn keuze toe te lichten. Hij was erg te spreken over onze rode dame. 

Erering
Als je de beste van het ras hebt, dien je te wachten tot de erekeuringen in de erering, meestal vanaf 15.00 uur als alle keuringen geweest zijn. Uiteraard was deze dag rasgroep 2, met de meeste rassen, als laatste gepland. Ik had heel fijn gezelschap tijdens het wachten. Jantina en haar zoon Thijs zijn tot het einde bij mij gebleven. Ik verwachte niet veel van de selectie in de erering, aangezien de Cane Corso meestal niet geplaatst wordt. Maar wat schetste mijn verbazing, van de bijna 50 verschillende rassen, werd Divina bij de laatste 8 selectie geplaatst! Hier werden de nummers 1,2 en 3 van rasgroep uitgekozen. Zij zat niet bij de top 3, maar hier ben ik al bijzonder trots op.

 

Voor ons is dit een hele mooie dag, waar we met veel trots en blijdschap op terugkijken.

______________________________________________________________________________


Rapport
Divina

Keurmeester:
Dhr. M. Inzoli

Klasse: Jeugdklasse


Leeftijd:
12 maanden

Engelse versie:
Female type. Well balanced in general. Correct bite and stop. Should have less wrinkles over the head. Should be better padded. Correct croupe and tail. Good movement with drive and extention.


Kwalificatie: 1 Uitmuntend - Best Of Breed - CAC & JCACRapport Beretta :


Keurmeester: Dhr. M. Inzoli

 

Klasse: Open Klasse Teven


Leeftijd:
3 jaar

Engelse versie:
Correct size and substance. Medium wideness of underjaw. Quit good expression and shape of the eyes. Should be more converging in the head. Proportioned to size in bones. Could be better in pasterns. Should be more parallel in movement from the hindlegs.


Kwalificatie:
2 ZG
____________________________________________________________________________________________________________

Hieronder een aantal video's & foto's van de show

Bedankt Jane Broersen voor deze video's!

  

 

De kleinere foto's zijn gemaakt door Janina Berkenbosch of haar zoon Thijs. Bedankt hiervoor!

0020

0021

0026

0027

0028

0030

0034

0035

0006

0007

0008

0009

0015

0038

0040

0002

0003

0005


0016

0004


0006

0007

0009

0010

0012

0015

0016

0017

0001

0021

0024

0025

0027

0002

0028

0029

0030