Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Weekendje België 14, 15 & 16 september 2012
Geschreven door Anita © Giskes   


We hebben een fantastisch Cane Corso weekend achter de rug. Een weekend dat we niet snel zullen vergeten. Allereerst willen we de organisatie van het evenement dat we hebben mogen bijwonen enorm bedanken voor alles wat ze hebben gedaan. Daarbij willen we Katja & Aloïs van kennel Dei Molossi d'Eburon speciaal even noemen. Zij zijn zo vreselijk lief geweest en zo vreselijk gastvrij en dit allemaal ten koste van zichzelf. Deze twee mensen hebben echt fantastisch werk verricht en daarbij willen wij ze ook nog de feliciteren met de overwinningen van de dag!

Vrijdag 14.09.2012
Wouter moest helaas eerst nog werken in Amsterdam, waardoor ik de auto en de kar rijklaar moest maken. Gelukkig heb ik een heel lieve zus en zwager die mij hierbij hebben kunnen helpen (nogmaals dank hiervoor!). Door mijn blessure kon ik dat helaas niet allemaal zelf doen. In de ochtend heb ik Mila eerst naar een pension gebracht en zodra de auto en kar vol zaten tegen het eind van de middag, begon ons Belgische avontuur. Via Amsterdam - Wouter mocht natuurlijk niet ontbreken - ging onze reis naar het Belgische Tongeren.

We arriveerden aan het eind van de avond bij de locatie waar het evenement zou plaatsvinden. In het donker moesten we onze "nieuwe" tweedehandstent opzetten. En dat is niet eenvoudig, met zoveel stokken. Gelukkig was daar Aloïs en zijn vismaatje Pieter die ons goed konden helpen en de nodige tent-opbouw-kennis in huis schijnen te hebben. Onze drie hondjes wachten geduldig in de auto totdat de tent slaapklaar zou zijn. Pieter & Aloïs waren nog maar net vertrokken of er verscheen een boze Belg - met bezem - bij onze tent (die wij vredig verder aan het opzetten waren). Furieus was deze man. Verstaan was bijna onmogelijk in het plat-Vlaams. Hij wilde de politie bellen en weet ik al niet meer. Zelfs na herhaaldelijk vriendelijk verzoeken te kalmeren en rustig uit te leggen wat zijn probleem was, bleef hij zijn tirade voortzetten. Wij waren er ondertussen al klaar mee, omdat wij dachten dat hij onze honden in de wagen bedoelde, die op dat moment niet eens een piepje gaven. Even later zag ik grote honden loslopen, en viel bij mij het kwartje. Op onze hoede (wij hadden geen zin in boze hondenvriendjes op bezoek) gingen we door om te zorgen dat we zo spoedig mogelijk zouden kunnen gaan slapen. Zo tegen 2.00 uur waren we - een soort van - gesetteld.


Zaterdag 15.09.2012

De volgende morgen hoorde ik van Aloïs dat er twee Rottweilers hadden losgelopen en twee schapen van de eigenaar van de grond waar we logeerden hadden aangevallen (deze eigenaar was niet dezelfde man als de boze, niet tot-rede-vatbaar te krijgen boze belg). Hij had uiteindelijk met een tractor de honden van zijn kleine kudde schaapjes moeten wegjagen. Heel sneu voor deze lieve boer.

Om 10.00 uur moest ik starten met een seminar, gegeven door een professionele Russische handler en Cane Corso fokker. Klik op deze link om het verslag van dit seminar en de foto's ervan te bekijken. Fris en fruitig schoof ik aan bij de rest van de enthousiaste cursisten. Het was een waar genot om deze man te horen vertellen over zijn vak.


Zo tegen het eind van de middag was het seminar afgelopen. We hadden afgesproken met onze pupkopers om elkaar te treffen. Hun hondjes zouden ook meedoen op de show de volgende dag. De baasjes en hun hondjes logeerden in nabijgelegen hotels. Eerst arriveerden Renée en Arthur met hun grote vent, Don. Glimmend en blij rende hij ons tegemoet. Van de boer, waar wij ook stukje grond van gebruikten om te kamperen, kregen we toestemming om los te lopen met Divina en Don op een van zijn weilanden. In België zijn geen losloopgebieden zoals wij dat in Nederland kennen. We werden naar een moeilijk bereikbaar paadje gedirigeerd, alwaar we weer oog in oog stonden met een niet al te vriendelijke local. De man, met zijn hond, bleven midden op het pad staan om onze weg te versperren. Op een onvriendelijke manier probeerde hij ons tot de orde te roepen. Zucht.... Maar gelukkig hadden wij toestemming van de eigenaar van de grond. uiteindelijk aangekomen bij het weiland hebben Don en Divien heerlijk kunnen rennen en gek doen.

0110

0111

0112

Na het wandelen kwamen we bij onze tent ook de baasjes van Dante tegen met hun zwarte kanjer. Wat ontzettend leuk om het stel weer samen te zien! Wat ook erg leuk is om te zien, is de vergelijking met de beide ouders. Alle 3 hebben ze kenmerken van beide. Na snel bijpraten en de hondjes aan elkaar laten wennen, heb ik Adi & Renée in sneltreinvaart wat basis principes van het showlopen mogen bijbrengen.

Ondertussen begonnen we al behoorlijk trek te krijgen en zijn we al snel gaan zoeken naar een geschikte eetgelegenheid in het plaatsje Tongeren. Het blijkt nog niet zo heel eenvoudig te zijn om een restaurant te vinden waar honden welkom zijn en een parkeerplaats voor de auto vinden is ook een heuse uitdaging. Na lang zoeken, zaten we alle 6 in een kroeg die ook warme maaltijden serveerde.  We hebben heel bijzondere lasagne gegeten en het Belgisch bier smaakte voortreffelijk. Het was een heerlijke gezellige avond waar we veel gelachen hebben. Hopelijk gaan we dit in de toekomst weer eens ondernemen met zijn allen.


Zondag 16.09.2012
Al vroeg in de ochtend kwamen er al meer mensen het terrein op (vanuit allerlei verschillende landen) om zich te settelen voor dé show. De Raduno Allevatori, waarbij 3 rasspecialisten hebben gekeurd; Mariano di Chicco, Felice Pugliese & Andrey Sidorov. Die laatste was dezelfde man als die het seminar gaf.

Tijdens het ontbijt in onze tent, kwam onze goede vriendin Manon Zoetemelk ( kennel: Guardiano Degli Angeli) samen met haar dochter Do, ons hartelijk begroeten. Het was meteen ouderwets gezellig. Niet heel veel later, begonnen de keuringen. Klik hier om een uitgebreid verslag van deze succesvolle show te lezen en om de foto's te bekijken. Klik hier om alle uitslagen van de deelnemende Cane Corso's te bekijken.

De uitslagen voor ons waren verbluffend! We zaten (en zitten nog steeds) op een roze wolk. Al onze eigen hondjes zijn in de prijzen gevallen. En niet eens bij de minste keurmeesters / rasspecialisten. Hier kunnen we nog lang op teren. Wat een fantastisch weekend.  Bovendien hebben we veel lieve en leuke mensen opnieuw gesproken en ook nieuwe mensen leren kennen.

Na de bekendmaking van beste reu en teef van de dag was er een mogelijkheid om met zijn alle een borreltje te drinken. Wij moesten helaas onze tent in deze tijd opruimen en de auto inpakken. We hadden nog een behoorlijke reis te gaan. Tegen half negen in de avond zetten wij koers richting huis, na uitgebreid gedag gezegd te hebben tegen de mensen die er op dat moment nog waren. 's Nachts tegen 03.00 uur kwamen we eindelijk thuis.

Wat een weekend!!!