Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Ludo is jarig - 4 Jaar! 16.07.2010


Ode aan mijn jarige rode vriend...

0005

Exact 4 jaar geleden – ik weet het nog als de dag van gisteren. Guardiano Degli Angeli CaLudo, mijn lieve trouwe loyale vent kwam ter wereld terwijl mama Nasty mij aan bleef kijken. Wat was dat speciaal.
Zijn zusje was inmiddels al geboren, terwijl de rest van de broertjes en zusjes  bij de dierenarts ter wereld kwamen. Er was geen twijfel over mogelijk – dit rode reutje zou mijn maatje gaan worden. En dat is hij.
Ik kan mij een leven zonder deze 50 kilo wegende schoothond niet voorstellen….

0001

0002

Alles haalt hij uit het leven, zonder zijn grenzen voorbij te gaan. Hij is een waar levensgenieter en kampioen gekke bekken trekken.
Ludo, zo heerlijk atletisch en blakend van gezondheid. Hij geniet met volle teugen wanneer we met hem  gaan fietsen of wanneer we een lekker eind met hem gaan joggen.
Heerlijk, zo sportief hij is.
0012

0008

Nu 4 jaar later, is hij helemaal van slag. Zijn zwarte vriendinnetje heeft haar eerste loopsheid en hij mag niet bij haar. Nog maar 1 week te gaan en dan is de roedel waar hij zo dol op is, weer herenigt.

0006

0007

Hij is Mila’s rots in de branding wanneer zij in een voor haar moeilijke situatie komt, zij is zijn speelmaatje en verteld hem duidelijk wat hij wel en niet mag doen.

0003

0004

Bijna een jaar geleden kwam er een nieuw vriendinnetje bij in zijn leven en hij heeft  haar in de roedel opgenomen alsof het niks is.
Ze mag, tot op heden, alles bij hem doen. Zoals klieren, oren wassen en lekker knuffelen. Het was, zeker in het begin, niet om aan te zien wat ze wel niet allemaal bij hem deed.
Maar koel als hij is, laat hij het toe als een waar speeltoestel.   

0010

0011

En dan vorig weekend… Wat bedoeld was om een leuk weekendje kamperen te worden, met alleen Ludo en ik – werd een nachtmerrie. Maar wat ben ik blij dat hij bij mij was. Uit het niets waren daar de rukwinden, die zorgden dat een deel van de tent de lucht in vloog.

Helaas zat ik vast met mijn voet en raakte in paniek. Ludo zat los en ging naar buiten en bleef om onze tent heen cirkelen. Gelukkig kwam er hulp om ons te redden en ik kon snel de meest waardevolle spullen pakken en in veiligheid brengen. Ludo week niet van mijn zijde in de giga stortregen en onweersbui, hij bleef kalm en raakte niet in paniek.

Eenmaal in de droge schuur bij de rest van de geschrokken kampeerders, zocht hij zijn rust. Ik ben er nog op uit getrokken om hier en daar te helpen en Ludo bleef alert op mij wachten bij een groep jonge lieve meiden die zich over hem ontfermden. Toen ik eenmaal zelf de rust had gevonden en bij hem ging  zitten viel hij als een blok in slaap. Wouter kwam ons helpen en ophalen. Ludo was zo moe dat ie precies 1 keer  kwispelde toen hij zijn baasje zag. Hieraan merkte ik dat hij het ook heel spannend heeft gevonden.  Maar toen we vertrokken was hij nog steeds helemaal in voor een dikke knuffel.

 

Lieve Luut, ik hou zoveel van jou!!! 

 

Ik ben Manon & Ed van Guardiano Degli Angeli bijzonder dankbaar voor o.a. deze fantastische reu!


0009