ITALIAANS KUNSTENAARSNEST - DAGBOEK

Op 5 maart 2012 zijn geboren;

Italian Guardian Divina
Italian Guardian Dante
Italian Guardian Donato

~

Klik hier om de Groeitabel van het Italiaans kunstenaarsnest te bekijken

 


28.04.2013

We hadden een puppyreunie georganiseerd. Het was een fantastische dag: Puppy reunie – Italiaans kunstenaarsnest
   

28.05.2012
We hadden op Tweede Pinksterdag heel spontaan een puppyreünie en BBQ gepland staan. Oh wat was het fijn om de mannen en hun baasjes weer terug te zien!!!! Ze zagen er beide fantastisch uit!  We hopen dat we dit gauw weer eens zullen beleven! Bedankt allemaal voor de super gezellige dag! Klik hier voor het fotoverslag.

01.05.2012
Vandaag is Don met zijn nieuwe baasjes meegegaan. Dit afscheid was moeilijk, maar ook bij Don weten we dat hij ook een fantastisch leven tegemoet gaat. Updates over Don kun je vanaf nu lezen op zijn eigen pagina.

30.04.2012
Laatste dagje met Don….

29.04.2012
Nu zonder Dante….

28.04.2012
Het is officieel, de eerte Italian Guardian is uitgevlogen. We zullen deze kleine boef enorm gaan missen, maar we weten dat hij een heel mooi leven tegemoet gaat!  Updates over Dante kun je vanaf nu lezen op zijn eigen pagina.

27.04.2012 – Dag 53
Vandaag is de hele familie weer mee geweest naar een losloopgebied. Deze keer deed Beretta minder wild, waardoor ik sterk het vermoeden heb dat ze vorige keer de kleintjes terugdreef naar de auto en ze niet wilde dat ze los rond liepen. Ze hebben zich allen heerlijk vermaakt. ’s Avonds hebben we ook Don kennis laten maken met de Boxer Jip. Ook hij deed het super goed! Jip is echt een heerlijke stabiele hond, die we nu formeel hebben gedoopt tot onze socialisatiehond voor de pups. Hij verstaat de hondentaal zo goed en laat de kleintjes in hun waarde. Fantastisch om te zien.

24.04.2012 – Dag 50
Vandaag is Dante meegeweest naar Boukje. Ook hij mocht kennismaken met Jip, de superlieve Boxerreu. En natuurlijk ook even snuffelen aan Pepijn & Bram, de kinderen van Boukje. Hij deed het fantastisch, dit dappere mannetje.

23.04.2012 – Dag 49 ( 7 weken)
Vandaag voor de laatste keer de puppies gewogen en de score ingevuld in de groeitabel. Don is nu net de 10 kilo voorbij.

22.04.2012 – Dag 48
Vandaag heb ik het complete gezin mee genomen naar een Losloopgebied. Een keer niet aan de riem, maar lekker gek doen op nieuw terein. Jessica, een vriendin hier uit Leeuwarden wilde mij hierbij helpen.

20.04.2012 – Dag 46
Vandaag zijn de puppies weer in de studio geweest. En nu zijn papa en mama ook meegegaan. Hieronder de slider van de shoot.

Arrow
Arrow
PlayPause

 

19.04.2012 – Dag 45
De chipper van de Raad Van Beheer is hier net langs geweest om de kleintjes te chippen. Ze hebben het fantastisch gedaan, en hebben geen respons op de prikjes gegeven. En daarna ben ik met Divina naar mijn vriendin Boukje gegaan, om haar te socialiseren met hun überlieve Boxer reu Jip. Ze heeft daar ook meteen kennisgemaakt met Jimmy de kat en geknuffeld met Pepijn, een van de kinderen van Boukje. Ze deed het super.
 

18.04.2012 – Dag 44
Foto’s in onze tuin gemaakt van het hele gezinnetje: One happy family

17.04.2012 – Dag 43
Ze hebben vandaag weer een wormenkuurtje gehad.

16.04.2012 – Dag 42 (6 weken)
We zijn vandaag met de pups naar de dierenarts geweest voor de 6 weken enting. Daarnaast kregen ze allen een  uitgebreide APK keuring, en ze zijn alle drie kerngezond bevonden. Ze deden het stuk voor stuk super. Klik hier om de foto’s van dit bezoekje te bekijken. En ’s avonds kwamen Renée en Arthur langs om hun definitieve puppykeuze te maken. Kleine vlek zal nu verder door het leven gaan als Don, en als stamboomnaam Donato. Dat betekend automatisch dat Grote Vlek naar Adi & Yuval zal gaan en dat hij vanaf nu Dante genoemd wordt. We wensen de nieuwe baasjes veel geluk en liefde met hun nieuwe aanwinsten. Nu nog twee (!) weken geduld en ze gaan naar hun nieuwe huisjes.

15.04.2012 – Dag 41
De pups hebben vandaag een puppytest gedaan met een professioneel puppytester.  Het was een ontzettend leuke ervaring, en geweldig leuk om de verschillen in de karakters van de boefjes te zien. Ze hebben alle drie de test glansrijk doorlopen. Kijk hier voor de verslagjes en de foto’s: Puppytest Italiaans Kunstenaarsnest

14.04.2012 – Dag 40
Het lijkt erop dat de pups zindelijk beginnen te worden. We gaan regelmatig met de kleintjes naar de tuin, en ze lijken het nu zelf ook aan te geven. Hun kleedje in de bench is droog en alleen de kranten in de ren zijn nat. ’s Ochtends is het zo grappig om ze te zien hollen naar de achterdeur, en wanneer ze buiten zijn gaan ze keurig staan plassen.


13.04.2012 – Dag 39
Vandaag heb ik de bench weer in de woonkamer gezet. Deze staat nu in de puppieren. De pups kunnen nu leren dat het een fijne plaats is om te liggen.

12.04.2012 – Dag 38 (5 weken)
Vandaag heb ik de kleintjes mee de studio ingenomen. Een lief vriendinnetje van mij, Jessica de Jong, heeft mij geholpen om de druktemakers in de studio te houden. Bedankt meis! De foto’s zullen later online gezet worden.

06.04.2012 – Dag 32
Vandaag heb ik de scherpe nageltjes van de kleintjes geknipt. De boefjes gaan steeds leuker met papa spelen.

05.04.2012 – Dag 31
Na de nare dag, wilde ik iets leuks met ze gaan doen. Ik heb de hele familie, lees: papa, mama en de kids, in de auto gestopt en ben naar mijn ouders in Veenwouden gereden. Hier hebben de kleintjes kennisgemaakt met de giga tuin van mijn ouders, en hun lieve oppaskindjes. Ludo en Beretta zijn heerlijk uit hun bolletje gegaan in de tuin door heerlijk te gaan spelen en rennen. Na een poosje hebben we ook Luca, de super lieve Cane Corso teef van mijn ouders erbij gelaten. Dit ging fantastisch. Het werd een grote, blije familie.

04.04.2012 – Dag 30
En vandaag hebben ze ook meteen voor het laatst kennisgemaakt met Mila. Mila is uitgevallen naar Divina op een heel oneerlijke manier, zonder waarschuwing. Mila is zo een lieve meid, maar daarnaast ook een lastige dame. Ze vindt de pups zo ontzettend leuk. Ik wilde dan ook dat ze erbij kon komen, maar alleen met mij samen. Dit ging ook goed, onder toeziend oog van mij en het vertrouwen van mama Beretta in mij. Ik draai mij een tel om, en op dat moment valt Mila uit. We hebben dan ook besloten dat we Mila niet meer in deze situatie gaan brengen. Dit met name ter bescherming van de puppies. Met Divina is alles goed afgelopen. Ze heeft een bult op haar kop en een wondje bij haar oog. Ik ben direct met haar naar de dierenarts gegaan. Zij heeft op die manier haar eerste ervaring gehad met een riempje, autorijden en een onderzoekje bij de dierenarts. Ze heeft zich fantastisch gedragen. Wat is het een heerlijk stabiele meid. Thuis liep ze ook meteen rond, zonder bang te zijn.

03.04.2012 – Dag 29 (ong. 4 weken)
Vandaag hebben de draakjes weer een wormenkuur gekregen. De pups hebben voor het eerst echt een beetje kennisgemaakt met Mila.

01.04.2012 – Dag 27
De honden kregen van Dagmara & Luc een prachtige houten hondenpuzzel. Bedankt lieve mensen!!!

31.03.2012 – Dag 26

30.03.2012 – Dag 25
De andere twee puppies zijn nu ook uit zichzelf de ren uitgegaan om de rest van de wereld te ontdekken. Grote Vlek (pup 3) en Divina hebben al even contact gemaakt met Mila. Zij wist niet zo goed wat ze aanmoest met het kleine puppenspul. Kleine Vlek is sinds vandaag zijn broer in gewicht voorbij gegaan.

29.03.2012 – Dag 24
Grote vlek (puppy 3) is erg ondernemend van aard. Hij ging vandaag al uit de ren, de woonkamer in.

28.03.2012 – Dag 23
Vandaag heb ik de werpkist uit de ren gehaald. De kleintjes hebben nu meer ruimte om te bewegen, rennen en spelen.

 

27.03.2012 – Dag 22
Ze hebben vandaag voor het eerst vlees gehad!! Met name Kleine Vlek (pup 2) en Divina vonden het geweldig. Grote Vlek (pup 3) was nog wat afwachtend. Hij heeft er wel van geproefd.

26.03.2012 – Dag 21
Ze zijn vandaag alweer 3 weekjes. De tijd vliegt echt! Het beginnen nu al hele hondjes te worden. Sinds een paar dagen gaat het lopen al steeds beter. Ze dagen elkaar vaker en vaker uit om te spelen. Soms hoor ik een grommetje en een blafje uit de kist komen. Ook mama wordt steeds vaker uitgedaagd en Bretje zie ik echt genieten van het moederschap. Ze leert haar kids om te spelen en ze is op haar manier voorzichtig.

Ludo mag steeds vaker bij zijn kinderen komen. Eerst alleen wanneer ik het kleine spul mee naar buiten neem, het prachtige lente weer in, maar nu ook steeds vaker in de ren. Hij gaat niet in de kist, maar hij gaat om een kleedje erbij liggen. Erg lief. Mila loopt super vrolijk door het huis en de Mila en Beretta hun band begint steeds beter te worden. Erg mooi om te zien. En vanmiddag weer lekker van het mooie weer genieten met de hele familie:

Ik kreeg net van Jantina Berkenbosch een heel leuk filmpje toegestuurd. Zij was hier vanochtend om de puppies te komen knuffelen, ondanks dat er nu , helaas genoeg, geen pupje voor hun in het té kleine nest zit….  Dank voor de gezelligheid en het leuke filmpje!!

24.03.2012 – Dag 19
De pupjes zijn vandaag voor het eerst in de studio geweest voor een professionele photoshoot. En wat deden de kleintjes het toch fantastisch. Ze zijn zo relaxed…. Hieronder de slider van een selectie van de foto’s.

Arrow
Arrow
PlayPause

23.03.2012 – Dag 18
En wederom een schitterende dag! Vandaag zijn mijn andere neefje en mijn kleine nichtje op visite geweest om kennis te maken met de pupjes. En natuurlijk weer even met het hele stel naar de heerlijk, windstille achtertuin,….

22.03.2012 – Dag 17
Wat een mooi weer vandaag!!! De pups hebben vandaag kennisgemaakt met onze achtertuin en papa Ludo. Het hele gezinnetje heeft lekker in de zon gelegen. Niet te lang natuurlijk, maar wat was dit al genieten!

21.03.2012 – Dag 16
We kregen eerdaags een pakketje van een heel lief stel, die op onze wachtlijst stonden voor een pup. Helaas zijn er te weinig pupjes geboren om te zorgen dat er ook eentje voor deze lieve mensen bij zit. We hadden erg graag een hondje hun kant op zien gaan. In het pakketje zat speelgoed voor de kleine boefjes. We vinden dit echt ontzettend lief en attent van hen! Dank jullie wel. Ik werd zelfs ontroerd bij het lezen van de lieve kaart die erbij zat. Wat zijn er toch vreselijk lieve mensen op de wereld! De puppies hebben het speelgoed helemaal goedgekeurd, kijk maar;

20.03.2012 – Dag 15
De schatten kunnen nu steeds meer. Het staan gaat steeds beter en vandaag heb ik Divina met haar broertje zien spelen (puppy 3). Ze worden al steeds meer hondjes. Divina is er als de kippen bij wanneer ik bij de bak aankom. Ze kan al kwispelen en is blij mij te zien. Op zulke momenten smelt ik. De mannen volgen haar en vragen nu ook meer aandacht. Dit is echt super genieten.
Vandaag hebben de pups kennis gemaakt met mijn neefje Joey van bijna 10 jaar.

19.03.2012 – Dag 14
We zijn vandaag begonnen met een driedaagse wormenkuur. Ze vinden het helemaal niet lekker, en trekken de meest grappige koppen wanneer ik het ze toedien. Ze beginnen steeds beter te lopen en zitten.

17.03.2012 – Dag 12
De oogjes van alle drie zijn nu open. En begint steeds beter op de pootjes te staan.

15.03.2012 – Dag 10
Beretta gaat steeds vaker even uit de werpkist om haar pootjes te strekken en de rest van de roedel op te zoeken. Vanochtend daagde ze Ludo zelfs alweer uit om te spelen. Het gaat echt zo goed met haar. De pups blijven maar groeien en groeien. De oogjes van Divina zijn vandaag opengegaan. Ook een van de twee mannen gaat steeds meer van de wereld zien. Zijn broertje (pup2) neemt wat meer de tijd. Bij het maken van de individuele foto’s had ik helaas geen hulp. Divina bleef wat beter liggen dan haar broers, en kon daarom niet zoveel foto’s van de mannen maken. Ludo mag nog niet té dicht bij zijn kinderen komen. Maar denk dat dit niet lang meer gaat duren.

13.03.2012 – Dag 8

12.03.2012 – Dag 7

11.03.2012 – Dag 6
Alles gaat hier nog steeds super!

10.03.2012 – Dag 5
Alles nog steeds alles goed hier! Nieuwe foto’s van vanochtend…

 

09.03.2012 – Dag 4
Dag 4 alweer! En twee van de dikzakken zijn al voorbij de kilo en de derde is er bijna. Beretta heeft vandaag eindelijk weer eens goed gegeten! Anderhalf kilo vlees ging er met smaak in. Vandaag ook maar weer wat nieuwe foto’s gemaakt. Ze groeien zo snel dat ik ze bijna zie groeien!

08.03.2012 – Dag 3
En we zijn weer een dag verder. Wat is dit genieten zeg!! Ze doen het allemaal super. Ze zijn alle drie weer goed gegroeit. Alles gaat voorbeeldig. Beretta begint alweer meer de oude Bret te worden. Uiteraard heb ik vandaag ook weer foto’s gemaakt en nu ook een filmpje. De twee zwarte mannen zijn lastiger vast te leggen dan de opvallende rode dame… Hopelijk wordt dat beter als ze straks wat groter en zelfstandiger worden.

07.03.2012Dag 2
Ze zijn vandaag alweer 2 dagen oud! En opnieuw heb ik ze gewogen. Wat zijn ze toch flink!!! Divina woog net 792 gram, pup #2 830 gram en pup #3 820 gram. Daarnet ben ik bij het stel in de bak gaan liggen. Bret kroop heerlijk tegen mij aan, maar wat schetste mijn verbazing, ze was niet de enige!! Kleine Divina kroop tegen mijn hals en ging daar liggen… toen dat kleine dikke lijfje vervolgens een diepe zucht slaakte om in slaap te vallen kreeg ik even kippenvel, wat is dit genieten!!!  En ook nieuwe foto’s gemaakt;

06.03.2012 – Dag 1
Met Beretta gaat het al een heel stuk beter. In de loop van de dag gaat ze steeds meer eten. Tegen de avond zie ik dat ze pijn begint te krijgen. Gelukkig hebben we van de dierenarts pijnstillers gekregen. Vlot daarna knapte ze al goed op.
Divina weegt al 720 gram, reu (pup #2) weegt 738 gram (iets afgevallen) en zijn kleine broertje (pup #3) groeit heel snel, die zit dan al op 712 gram. Uiteraard hebben we ook foto’s van het stel gemaakt;


05.03.2012
De puppies zijn tussen 20.00 en 21.00 geboren in de Sterkliniek in Leeuwarden. Een rood meisje en 2 zwarte mannen waarbij de een wat meer wit heeft op de borst en kin dan zijn broer. Bij thuiskomst de hondjes gewogen. De dame zit al op 702 gram, het reutje die het meest zwart is ( pup #2), zit op 740 gram en de kleinste van het stel ( pup #3) zit op 682 gram. Flinke pups dus!!

De naam van het teefje is al bekend: Italian Guardian Divina! Ze is zo leuk. Ze heeft dezelfde tekening en kleur als haar vader. Een van de reutjes heet Italian Guardian Dante, maar het is nog niet bekend welke van de broertjes deze mooie naam zal gaan dragen. De andere naam zal snel bekend worden gemaakt.

error: Content is protected !!