ITALIAANS KUNSTENAARSNEST - DE DEKKING

De echo | De Dracht |De bevalling | Familie | Dagboek

 

De dekking

06.01.2012
Pfff… nou, de rust is hier bijna weer helemaal terug gekeerd… Lastig hoor wanneer de honden zo vreselijk “in love” zijn als onze tortelduifjes… Ludo loopt nu, sinds vanavond, in ieder geval niet meer te zingen en te piepen. Dat scheelt al een heel stuk. De laatste paar dekkingen heb ik ze hun gang laten gaan, en heb ik er niet met argus – ogen bovenop gezeten. Ik wilde eerst zeker weten dat alles goed zou gaan. En dat ging het! Nu wachten tot het moment daar is om een echo te laten maken… Dit zal pas met een week 3 kunnen… Dit gaan vast hele lange weken worden.

04.01.2012
Nog steeds vliegen de hormonen ons hier om de oren. Gister en vandaag hebben ze nog een aantal keren vastgestaan. We zitten nu op dag 12 van de loopsheid en nu is Ludo ook begonnen met zijn serenades. Wanneer ik Beretta meeneem naar boven naar het kantoor, dan mist Ludo zijn meisje. Ik moet ze nu af en toe uit elkaar halen, anders gaan de konijntjes, die in topconditie zijn, non-stop door. Als we hier geen puppies uit gaan krijgen weet ik het ook niet meer.

02.01.2012
Vanochtend stond het stel weer gekoppeld. Het was nu licht, dus kon ik wat foto’s maken van hun versierpogingen. Van de dekking zelf heb ik geen foto’s, ik wilde standby staan om ze eventueel te helpen. Ik ben vandaag alleen thuis, en ik neem liever geen risico’s.

01.01.2012
Na een hele dag om elkaar heen te draaien, heeft net aan het einde van deze eerste januari, de eerste dekking plaatsgevonden!!!

27.12.2011
Daarnet ben ik met de aanstaande ouders naar de dierenarts gegaan. Ik moest er toch naartoe voor een wormenkuurtje en wilde nog even een laatste check laten doen. De dierenarts heeft onze kanjers even nagekeken, en ze zien er beiden supergezond uit! Ze was erg te spreken over de conditie, gezondheid en karakter van beiden. Dit horen we natuurlijk graag!

24.12.2011
Beretta is loops geworden op Kerstavond. Een maandje eerder dan we verwachten, maar de natuur laat zich niet sturen. We zijn hier heel erg blij mee! Afhankelijk van de dag dat ze gedekt zal worden, zullen we -uiteraard wanneer als alles goed gaat – zo begin maart de puppies kunnen verwachten.

error: Content is protected !!