De Dekking | Echo | De Dracht | Familie | Dagboek

Bevalling

16.11.2013 – 62 dagen
Na een redelijk rustige nacht, waarbij ik in de kamer met de aanstaande mama sliep, begon het in de ochtenduren spannend te worden. Beretta was in de nacht meer gaan rillen en kroop daarbij dicht tegen mij aan op mijn matrasje. Om een uur of negen, kon Beretta niet leger zijn dan leeg. Eten wilde ze niet meer, en was in de diarree. Haar temperatuur was alleen nog steeds niet heel erg gedaald.

Ik ging met het ontbijt bezig, maar daar was de zwarte dame het niet mee eens…. Zodra ik op de bank ging zitten, zat zij ernaast. Dus ik drapeerde een oud laken op de bank, en meteen daarna verloor ze heel veel vocht. Ik ben met Beretta naar haar werpkist gegaan, alwaar haar persweëen begonnen door te zetten, en steeds vaker en sneller kwamen. Om 12.15 uur werd Carmen geboren. Een teefje in de prachtige kleur Formentino….

Fien was er de hele bevalling bij… Stiekem om het hoekje kijken, naar de geboorte van haar zusje en broertje. Zij heeft duidelijk meer privileges dan haar vader. Hij mocht (mag) niet eens in de buurt van de puppyren komen.

En daar was dan ook Italian Guardian Luther! Hij woog bij de geboorte exact evenveel als zijn zusje Carmen. Een hele flinke 716 gram!

Beretta is echt een supermama. Zo fijn dat het deze bevalling helemaal natuurlijk is gegaan. Het was heel gezellig dat Ellen Willems hierbij aanwezig was. Dank je wel lieve Ellen! Je was een superhulp!

15.11.2013 – 61 dagen
Vanaf nu zijn er op deze pagina updates te lezen over de bevaliing van Beretta. Haar temperatuur is nog redelijk stabiel, maar structureel iets lager dan de andere dagen. Ze wil inmiddels al niet meer eten en maakt zich buiten in de tuin helemaal leeg. Ze is zich goed aan het voorbereiden. Ze ligt sinds vanmiddag nu ook te rillen en trillen en hijgt meer en vaker…

In de avond kwam Ellen Willems van kennel Guardians of Asgard bij ons aan. Ze wilde graag aanwezig zijn bij de bevalling van ons Bretje. Voor we met zijn allen de nacht in zouden gaan, verloor Beretta een flinke slijm / bloed prop….Het was afwachten wanneer de echte bevalling dan echt zou beginnen….

 

error: Content is protected !!