OVER ONS...

 

Onze zoon Hugo met de inmiddels overleden Ludo

Onze roedel, hier in huis, bestaat uit twee gepassioneerde Cane Corso liefhebbers; Wouter & Anita, onze 2 kinderen, en hondenmaatje; Divina (a.k.a. Fien).

Wij wonen in Almere – Haven samen met onze Italiaanse viervoeter Fien. Onze droom is ooit een boerderijtje te bewonen, maar tot die tijd kunnen we het hier prima volhouden tussen de prachtige losloopgebieden hier, op steenworp afstand.

Wouter is werkzaam in de ICT en Anita verdient haar brood als professioneel fotograaf. Met name in de hondenfotografie is zij erg actief. Door deze fotografie zijn we al op veel verschillende plekken geweest en hebben we al veel Cane Corso’s van heel dichtbij mogen ontmoeten.

Zoektocht
Dat er een hond in het leven van ons, groot hondenliefhebbers zou komen, stond al meteen als een paal boven water vanaf het moment dat we een relatie met elkaar kregen. In 2000 werden wij een setje en begon de zoektocht naar een passende hond. Verschillende rassen zijn grondig onderzocht. Vanaf het moment dat we een Cane Corso zijn tegengekomen op een hondenshow in 2002, wisten wij het zeker. Dit zou ons ras worden. Het was liefde op het eerste gezicht. We kunnen ons dan ook geen leven zonder deze geweldige Italiaanse waakhonden voorstellen.

Mila:
De eerste Cane Corso die we kochten is Mila. Deze vrolijke grijze meid werd geboren op 14 januari 2005 in Abcoude. Op 4 maart konden we haar ophalen bij de fokker (Tim Lotgering). In eerste instantie wilden wij graag een nestje van onze eigen Mila. Al snel moesten we tot de bittere conclusie komen, dat een nestje met haar geen optie zou zijn. We zijn van mening dat de moeder in topconditie moet verkeren wanneer ermee gefokt gaat worden. Helaas heeft Mila o.a. last van Patella luxatie. Een nakomeling van Mila was uitgesloten, maar de wens voor een tweede Cane Corso bestond toen nog steeds. Mila is na ruim 13 jaar helaas overleden.

Ludo:
We hadden besloten dat  onze volgende hond een reu zou worden. Bij de kennel Guardiano degli Angeli vonden we de gezonde bloedlijn waarnaar we op zoek waren, en was er een klik met de fokker. In ons bijzijn werd Ludo op 16 juli 2006 in Oud – Vossemeer geboren. Op 16 september namen we hem mee naar huis om als maatje van Mila door het leven te gaan. En dikke vrienden waren het! Helaas is Ludo na bijna 11 jaar overleden.

Beretta:
We waren toen inmiddels zo erg van dit ras gaan houden, dat het onoverkomelijk was dat een derde Cane Corso zich bij onze roedel aan zou sluiten. Beretta kwam ook bij onze vrienden Manon & Ed vandaan. Ze had twee schitterende ouders die we persoonlijk erg goed kenden.  Daarnaast hebben we ook nog een groot deel van haar voorouders ontmoet in Italië. Beretta werd geboren op 4 augustus 2009 en we hebben haar het weekend van dierendag (4 oktober) opgehaald om het leven van Mila en Ludo op de kop te komen zetten. Helaas is ook zij ondertussen overleden.

Divina:
Divina hebben wij zelf gefokt, en is een dochter van onze eigen Ludo & Beretta. Op 5 maart 2012 kwam zij samen met haar twee broertjes ter wereld. Ze is een mix tussen haar beide ouders, en dat is echt vreselijk genieten. Ze is nu al enige tijd alleen bij ons in huis, en ze is dikke vrienden met onze twee zoons.

Luther:
Van ons tweede nestje in 2013 hebben wij Luther aangehouden. Een stabiele, sterke zwarte reu. Hij is beschikbaar als dekreu. Hij heeft een heerlijk leven bij mijn ouders en op deze manier zien we hem vaak.

Fokken:
Deze website is ontstaan met de bedoeling om onze interesse in de Cane Corso Italiano, en onze eigen honden te delen. Onze droom om kleinschalig te gaan fokken is uiteindelijk werkelijkheid geworden. Echter hebben we op dit moment besloten voorlopig niet meer te fokken. Het ter wereld brengen van pups was een prachtige ervaring voor ons, maar in ons huidige leven kunnen we het niet combineren. We zijn van mening dat fokken veel aandacht, zorg en liefde vergt voor de juiste begeleiding van de pups en diens eigenaren, en dat is iets wat we nu niet kunnen bieden.

Wanneer je graag eens kennis wilt maken met ons en onze honden ben je van harte welkom. Ook voor algemene informatie over het ras Cane Corso kun je bij ons terecht. Graag wel eerst even bellen of mailen, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Wouter en Anita

error: Content is protected !!